Arini semangat nak masak sbb hasil dari kebun sendiri. Tau x dah 2 minggu aku dan mak x g kebun. Sbb busy dan aku sibuk dgn preparation utk interview kastam. Oh ye... keputusan interview aku adalah calon simpanan. Baru baru ni tengok jgk web SPA dah jadi simpanan lantikan. Aku pon x brapa nak pasti ape maksud tu cuma adalah google bgtau if ad vacan maka yg simpanan akan dipanggil. Mudah mudahan adalah tu kan. Mengharap sangat tu tak la kan tapi kalo dpt satu kejayaan utk aku heeee =))
So petang jumaat habis je keja aku balik rumah terus p kebun. Wallahhhh.dah 2 minggu x jengok kebun mashaAllah semak samun..haissssss..nak mengeluh tp bila fikir and tengok subur nya sayuran x jadik pulak mengeluh. Dengan mengendong aleesya (asek nak main baling batu keparit je keja) sudahnya aku x dpt buat ape ape. Yerlah takkan nak biarkan dia main sorg. Sesekali adalah Mintak tlg dedek temankan tp tak sedap hati lah kan...
So
Pagi ni, sabtu aku decide masak ayam kicap (next entry), umai, dan sambal ulam belacan. Manakala mak masak sayur pucuk labu dan jagung muda
Kat bawah ni sambal belacan..jom tengok resepi mudah ni
Sambal belacan
BAHAN
1 inci belacan di bakar
2 sudu makan gula
1/2 sudu teh garam
3 sudu jus limau
10 cili merah
4 cili padi
Segenggam bilis
Sedikit air
Cara
Masukkan semua bahan ke dalam blender dan kisar hingga lumat
Utk ulam
Boleh guna apa apa jer spt kacang bendi, timun,pegaga, ulam raja, terung Panjang dan lain lain...
No comments:
Post a Comment