..... Love Is Beautiful....

Wednesday, April 18, 2012

Alhamdulillah, segalanya dengan izin Allah

Assalamualaikum wth....

MasyaAllah, dah lama benar aku tak blogging. Teringin nak aktif mcm dulu tp masa selalu mencemburui . Hihihi :) alasan semata!!! aku rasa dah nak hampir setahun aku tak mencoret apa-apa kat blog aku ni. Boleh kata tiap kali ada entry baru aku akan cakap "dah lama aku dah tak update blog"...yg baca ni pon mungkin dah bosan kan dgn words aku ni heheheehe :) . Jangan tak mengaku...jangan!! jangan!!

Hmmm....tak da apa pon yang menarik utk di share kan kali ni.. cuma aku nak habaq kat u all skrang ni aku dah bergelar seorang isteri. Aper???? Isteri...yess! isteri. Wife kepada seorang lelaki yg bergelar suami dan pemilik bernama Mohd Efendi bin Alias. Alhamdulillah. Satu anugerah yg cukup bernilai utk aku sbg insan dan hamba Allah di alam fana ni. TQ Allah...Terima kasih atas kurniaan paling berharga dalam hidup ku sebagai hamba Mu.

Dipendekkan cerita secara kesimpulan nya aku sah menjadi isteri kepada Mohd Efendi Bin Alias ni tanggal 24 December 2011 bersamaan dengan 28 Muharram 1434H sekitar jam 2:30 petang... rombongan dari pihak lelaki datang pada hari sabtu same day hari kite dinikahkan..ape tak seibokkk memanjang bila mana kena uruskan banyak hal bermula dari penginapan, pengangkutan, makanan dan sbg nya..cuma keluarga aku tak sempat nak entertain family suami aku sangat memandangkan diorang datang hanya 2 hari 1 malam yakni lepas majlis esok nye, malam kena berangkat balik ke Kolumpo dan Negeri 9. Apapun aku bersyukur sangat dengan seramai lebih kurang 36 org mereka yg sudi hadir bersama2 memeriahkan majlis yg cukup sederhana ini. Terima kasih mak, mak yang, mak tam, mak long. mak cik dan semua....

dan off cuz for my lovely family especially my mak, kakak tersyg kak Mas, kak ipar Hajah Ijot, Abang Nong, Abg Edy, Mong, Epend, Deng, Nana dan semua saudara mara yg sama2 sudi membantu. Semoga Allah juga yg dapat membalas nya. Jasa korang semua tak ternilai harganya..kepada jiran terdekat babok Jaisa dan kak Syam dan adik2 yg sama2 dlm majlis khatamal Al-Quran...mereka ni ialah Mizi, Hadi, Fiqah, Siti, Aniq dan Nurul.... TQ k korang sumer...

Ok taknak citer pepanjang...aku tau mesti ada yg teringgin nak layan photo majlis serba sederhana aku ni kan..ek eleh perasan nak mamposss lah aku ni...ader ker yg nak tengok??? ahahha...lantak korang lah janji aku suka..hihihihi.. :D

Orite per kata 1,  2, 3 zasssss.....!!!





 #Sememang nyer ni lah calon sebelum di ijab kabulkan dan juga selepas...calon tetap sama......muka ada brani tak?? hihihihi .:)

# Dan si cantik manis ni adalah calon isteri yg dok tengah berdebar menunggu bakal suami nya.... senyum tu sajer jer nak hilangkan gemuroh hihihi (eh tak perlu gelak camtu lah weiii)

 #Alamak...part ni yg pelik..aku takde lah sampai nak nitik air mata...hati batu api biasalah...baru style kan....alolololo...sabar yer kakak ku :)

 #Alhamdulillah..setelah sah diijabkabulkan..kini kau milik ku cewahhhhh :)

# Sebagai kenangan...meh dok sini sambil tengok camera 1, 2, 3 alahai x smpt nak posssss ...

# Ni my family yg terdiri daripada siblings & kakak ipar yg hujung kiri dan kanan...syg nyer kakak ipar x smpt tukaq baju...tak per lah janji ada kenangan kan :)

 #Yang ni pulak sebelah Encik Husband..seramai 36 org...tQ yer sudi datang ahakksss... :)

 #Jangan heran kalo aku ganas sebabnyer aku ada 4 abg (minus sorg yg dah kembali kerahmatullah) dan 3 adik lelaki....

 #Tak lupa pakcik2 terdiri drpd pakyang, pak ndak, pak cek, papa, pak lang, pak ngah...tp sampai sekarang kekadang confused mane satu pak ndak, pak cek dan pak lang...hahaahhaah :) ##maafkan saya#versi suara nobita :)

# Abadikan kenangan sehingga akhir hayat..amin ya Rob ..

#Dan yg ni tengah dudok atas pelamin ringkas kite bedua :)


Ok.....itu jer...nak uload bebnyk buat per...penat tau hahhaha... :) . ni semua adalah anugerah dalam hidup saya dan suami. Doa kan kita berdua yer you all :)

Untuk gember persandingan u all kena lah tunggu entry seterusnya..harap bersabar keh !!
byee.....


~ TQ sudi membaca entry ini ~