Assalammualaikum
Menu kedua hari sabtu lepas. Ikan disedekah oleh hj. Matnoor kawan opis aku. Tq... tp x dpt lh buat terus. Kena tunggu aku x keje baru dpt buat. Aku x pasti ni ikan apa lupa pulak padahal dah tanya. Biasa org pakai tenggiri ke..bla bla bla (x tau lg ikan apa hahahaha hampehhhh)
Pakai obor obor pun blh..simple je.yg pasti ni mknn tradisi Sarawak
Bahan
.ikan yg dah dihiris mcm dlm gambar. Buang tulang yer
.cili merah/cili api
.bawang merah
.jus limau
.sedikit kulit limau
.sedikit halia
.sedikit garam
.sedikit cuka (xmo pon xpe)
Cara
Hiris nipis kesemua bahan. Perah jus limau dan bubuh garam. Perap 1 jam atau lbh. Siap. Senangkan mcm ABC !
Cintai Pada Ilahi seolah-olah Kita Mati Pada Esok Hari. Aku bukan terror memasak tapi aku suka mencuba dan merasa! Ditujukan kepada anakda tercinta Nur Aleesya Amani dan Nur Sofeeya, remember that everyday is LEARNING! Ikutlah resam padi, Makin Berisi Makin Tunduk. Jangan lupa Dunia hanya jambatan ke Akhirat sana.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Assalammualaikum MasyAllah lamanya tak buka blog ni....resepi mana resepi...alahai....kelaut dalam dah resepi saya...di Facebook saya ada t...
-
Assalammualaikum (",) 3/04/2015, sempena cooti cooti Malaysia ni aku spent time to round da world....... round lah sangat kan kikikik...
-
Selawat Murah Rezeki Album : Munsyid : Nowseeheart http://liriknasyid.com ALLAHUMMA SALLI'ALA SAIYIDINA MUHAMMAD SOLA-TAN TU'AS SI-&...
-
Assalammualaikum Semalam, titik sejarah utk aku dan keluarga. Pd jam lebih kurang subuh 5:00pg, 12 august 2015 bersamaan 25 syawal 143...
No comments:
Post a Comment