..... Love Is Beautiful....

Friday, November 19, 2010

mukadimah hari ini

salam

arini ni aku baru nak mule bukak balik aku punya blog..rasa rindu mula berkumandang bile aku tengok blog aku tak terusik pun..bukan aku tak nak mengupdate blog aku ni cuma kekangan masa dan internet problem tu yg buat aku jadi liat sikit nak bukak blog aku..tp takper, lepas ni aku akan mula mengup-datekan lagi sekali blog tersayang aku..

ape yg menarik utk aku share ekk kat sini...
oh yer arini aku bukak newspaper cine...aku bukan pandai ckp or menulis dalam bahasa cine pun..tp dulu masa zaman universiti aku penah amik mandarine class tp tak habis. haahah...penat siut tak larat nak blaja sampai habis..newspaper tu pun abang aku beli sebab nak tengok muka depan akhbar tu berkaitan dengan kemalangan ngeri yg berlaku semalam 19/11/2010 kat bintulu sarawak..innalillahi wainnailahirojiun..jiran aku punya adik beradik tiri yang terlibat.aku terkedu bila dengar berita tu...3 branak meninggal serentak d tempat kejadian..terbayang di mata ku wjah arwah abg long & anak buah aku yg aku panggil abang man pada 2002..masa aku d tingkatan 6 lagi..

malam tadi, aku dgn kakak mas aku sempat pergi ke tapak perkuburan song lekang yg tak jauh dari rumah ku. niat ku untuk menghadiri majlis pengebumian. entah aku suka untuk hadir apa2 majis pengebumian islam..di situlah aku akan merasa keinsafan. di situ jgk aku akan merasai betapa hidup ini cuma pinjaman semata2 dan akhirnya akan kembali kpd ya HAQ. tp setakat lebih kurang 30 minit aku dan kak mas menunggu, sebab masa tu pun dah 1130pm dan jenazah baru nak bertolak dari bintulu yg memankan masa 3 jam lebih..aku cuma mampu melihat adik ku mong dan yg lain2 menggali kubur..Al-fatihah...

akhirnya aku balik dan melepaskan penat lelah arini...padahal bukan nya penat sangatpun cuma aku masih kurang sihat...aku tak nak makan ubat pun tetapi bf aku asyik pujok aku makan, akhirnya aku tewas..apapun aku nak ucapkan terima kasih kat bf aku yg sllu marah kat aku bab bab makan ubat...heehehehehhee..thanks papa.. :)

so arini...aku nak buat sedikit persiapan utk menjelang hari bahagia aku yg dicadangkan akan diadakan tahun depan..wlupun skrg ni aku dan dia takde buat apa2 persiapan lagi tp aku kena fikir bnyk benda...hohoohohoho...tak tau nak mula dari mana...yg penting kena buat persiapan wang ringgit....baru semua blh berjalan dengan lancar..so how nak dapatkan $$$$$ ??? Ker ada sesapa nak kasi aku $$$ tak heheheeh :D

orite orite...skarang aku takder idea sangat nanti bile idea aku melonjak2 aku pasti post kan kat sini lagi..lagipun aku dah janji dgn mak bawak mak aku jalan2 arini..ohohoho...penat arr..jalan lagi..tp demi mu MAK TERCINTA...aku rela...sayang mak muah muah muah!!!