..... Love Is Beautiful....

Tuesday, December 30, 2014

Persiapan Birthday Aleesya yg ke-2 tahun

Assalammu'alaikum (",)

Entry ni just utk share apa persiapan aku buat utk birthday kakak!!!! simple jer ...

1) kek fondant 3D
kek ni aku order dr Secret Recipe. yg ni kena awal seminggu. masa ambik tu cashier tu ckp lepas aku order ada org tiru sebijik mcm aku ni..tp bkn tirulah kan dah memang kek ni mcm ni...mungkin diapun nak yg comel utk anak dier kan. harga RM146 termasuk gov tax. Tp fondatn manis, aku makan sesudu kecik jer.....hihihihi....


Sannah Helwah Aleesya!

2) Banner
Aku design sendiri dan hantar kedai sehari sebelum nak chrismas. nasib baik smepat. size 3 kaki.


3) cheese cupcake
actually aku nak buat no bake cheese cake n cream tu patut bubuh whipping cream tp since aku nak pakai whiping cream yg dah beli sebelum ni aku tak beli lg lagi sekali rupanya expired...so aku buatlah yg baisa aku buat tu.

 4) cheese cake
Ni feveret aku dan keluarga..alhamdullillah habis.... nyermmmmmmmm sedapnyer.....haahahah


5) Ayam goreng chrispy (KFC)
Yg ni aku first time buat tapi alhamdulillah menjadi dan sedapppppp!!! sebijik mcm KFC cuma tak buat pedas sbb dikir budak budak kan......waaaa......resipi nanti aku letak entry yer....tunggu !



6) Cabutan bertuah
haaa....ni part kanak kanak tunggu. tahun lepas aku buat 3 jer tahun ni aku buat 6 and tambahan org dewaspun dapat dlm 5 cabutan..memang happening giler..sapa tak seronok dapat hadiah kan...yeahhh

utk kanak2 yg dapat ialah
1. azeem
2. afzal
3. nurul
4. syawal
5. hanif
6. aleesya - eh ehh dapat jugak yer :)

dan utk dewasa
1. abg edy
2. kak nur
3. kak jelah
4. kak phia
5. kak nana

tahniah utk u olllssss!!!
 ajeem dapat!

 aleesya dpt, tp share ngan dedek yg magic pen tuh....

 nurul dapat

hanif , syawal & afzal dapat



7) doorgift
ini saja suke suka dlm tu ader keropok dan gula gula dan ice cream pulak bagi time dorg selesai jamu makanan


8) cupcake
ni vanilla cupcake..memamg sedap...dibantu oleh dedek! buat dua adunan spy dpt bnyk! nanti aku selitkan dlm entry yer!





okeh...itu jer....ada lg yg lain tp ade yg aku tak snap mcm Mee goreng mamak, rendang daging, air bandung, dan makan lain...

9) Puding bunga Rose!!!
ni bukak aku buat tau..tp kakak aku buat....aku plan nak buat satu tp since kakak aku dah pakai bekas tu....terpaksalah aku surrender...!!! nanti aku masukkan kat entry jugak tau!



Happy 2nd Birthday my Princess Aleesya

Assalammu'alaikum (",)

Hari tu mengjelang 27 dec 2014 gelaplah my princess Nur Aleesya Amani 2 tahun. kalo ikut kalendar hijri, dah lepas dah 14 safar aritu. since masa tu kenduri kat kampung suami so tak berkesempatan lah nak meraikannya.

plan asal xnak buat meriah. tp entah macam mana plan sikit sikit lama lama jadi meriah..alhamdulillah. aku buat pun lebih kpd majlis doa kesyukuran dan doa selamat. cuma papa tak ade masa meraikannya sbb bertugas di Kuala Kangsar Perak utk liputan banjir

So kat bawah ni adalah sebahagian moment indah. selain doa selamat, aku selitkan jugak cabutan bertuah utk kanak kanak !!! dan dewasa atas permintaan kakak aku!!! over tak?? dia nak jgk utk dewasa katanyaer jelesss tgk budak budak je dpt........hahaha...kalini ade 6 cabutan utk kanak kanak dan 5 dewasa......nanti aku selitkan entry okeh...... entry ni utk gambar sikit jer....

ok...
aku doakan anak aku
Nur Aleesya Amani bt Mohd Efendi supaya menjadi anak yang solehah, dipanjangkan umur, dimurahkan rezki, diberi kesihatan yg baik, pengasih dan penyayang serta menjadi anak yg bijak dna pintar. semoga aku juga menjadi ibu yang tabah dan bersabar dalam membesar dan mendidiknya. innshaAllah....ameen ya rob.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~




 Sebelum mula mama paksa dia selfie dulu... :)
 TQ kawan kawan yg sudi datang meraikan hari ulangtahun kelahiran  aleesya

 officemate aku kak Liza! and kak Nana kakak aku!

 mak ai nak potong punyer keras..bru kuar peti ice

 Ajim semalaman berdoa dpt lucky draw yg dia nak....ternyata dia jugak yg bertuah!! happynyer dier...siap lompat lagi tau..eh ehh...kakak pun dpt ekkk.... yehooooo

Syamil, Arish & Ajeem


ok .... :)

entry persiapan nanti aku post!!!! 

jumpe lagi babai @@@@@@@

Penutup Tirai 2014

Assalammu'alaikum wth (",)

Aku tau sekarang ni negara Malaysia, Indoensia dan asia lain spt Singapura dalam keadaan berdukacita. tika dan saat ini di pantai timur sedang dlm kesusahan akibat banjir besar yg melanda. seumur hidup aku inilah berita bencana paling dasyat aku dengar dan lihat di kaca tv. memang aku tak pernah lagi melalui dan merasai pengalaman ngeri ini tp bila memandang di kaca tv, mendengar di corong radio hati jadi sayu... mengenang nasib keluarga seislam di sana. dan terkini jgk berita mengenai pesawat #QZ8501 Air Asia Indonesia yg terhempas di Kalimantan. Innalillahiwainnailahirojiun. Nagara kita diuji lg dengan tragedi yg blm ada kesudahan nya ke atas pesawat #MH370. dan pergi pesawat #MH17 masih segar dlm ingatan. bertalu talu..dan semalam berita angin kencang melanda  Balik Pulau. sungguh berat ujian yg mereka pikul. bersyukurnya aku di bumi kenyalang ni masih dalam keadaan yg tenang, cuaca yg cerah adakala nya mendung tp berbeza dgn Kelantan, Terengganu, Perak, Pahang, Johor yg hilang kediaman, hilang keluarga.. AL-fatihah utk semua keluarga yg pergi menghadap ilahi.

Dengan harapan menjelang tahun 2015 dalam beberapa jam sahaja lagi, bumi kite Malaysia akan terus diberkati dan dilindungi oleh Allah swt. Marilah kite berbalik pd ajaran Al-Quran dan Sunnah. mungkin ini teguran dari Allah atas kekhilafan kita. semoga ada bahagia di hujung sana menanti kita semua. InsyaAllah..

SALAM MAULIDUR RASUL 1436 H