..... Love Is Beautiful....

Monday, August 31, 2009

Alamak...!

7:31pm…harini ni dah posa ke 10…haaaa sedih aku dah tak leh posa..skrg ni housemate aku g masjid solat traweh…sorg lagi belum sampai2 dr kampung and sorg lagi g makan kat luar…skrg ni aku tengah berborak dgn mak aku thru phone.rindu nyer aku kat mak…borak punye borak tak sangka dah dekat sejam aku bergayut. Maklumlah 3 hari aku tak dgr khabar dr keluarga aku terasa rindu sangat nak berkongsi cerita…topic mlm ni aku dgn kakak aku cerita pasal persiapan raya…nak buat kek apa, biskut apa, nak tambah apa and itu ini..bnyk lah. Yg pasti raya tahun ni konsep sederhana. Lagipun ni tahun pertama kita raikan raya tanpa ayah..sedihnya..

Hmm..kali ni aku nak citer pasal apa yg berlaku kat aku sepanjang 3 hari ni…sabtu lepas aku, eira & anie pergi kk..anie nak balik ke rumah dia maklumlah ada cuti 3 hari gunakan lah masa yg ada utk meraikan puasa bersama family..aku & iera pulak saja plan nak jalan2 jer. Cuma yg klakar…n yg tak best nyer..masa kiterog dah sampei kat jeti…aku konon2 nak candid anie yg tengah Q beli ticket, tengah raba2 carik handphone..carik sumer dlm beg, pocket apa sumer…alamak..handphone aku!!!!! Tertinggal!!! Ouchh!! How come???aku jadik tergamam seketika..handphone aku la..nda da aku bawa …itulah perkataan aku sebut..aku cepat2 pinjam phone kawan aku utk call amie, kawan kepada si iera kalau2 dia masih sempat ambik phone kat rumah..klakar la.dah lah mak jah jer yg stay kat rumah, amie pulak lelaki tak biasa dgn mak jah..nak tak nak amie pergi jumpa mak jah kat rumah semata2 nak amik handphone aku..ohh kesian nyaa..

Ni jer yg sempat amik gmbr b4 tau h/p aku tertinggal...

But at last…aku still x dpt handphone aku..tak sempat.. masa tu aku ckp gak kat org2 yg jada feri aku masih tunggu kawan, tp bila tengok keadaan feri org pun dah ramai takkan aku nak fery tu tak gerak semata2 kerana aku..last2 aku ckp tak per laa…masa fery tengah gerak amie call bgtau sikit lagi dia nak sampai…tp syg feri dah gerak..aku nampak kelibat kereta amie dtg tp tak sempat melainkan dia berenang..

Masa tu aku rasa hidup macam sebatang kara..sebab tu aku takda gambar nak attached kat sini..aku takda handpone.dua2 tertingal kesian dgn aku…sob sob sob :-(

Dah tu…satu hal lagi..glasses aku..glasses aku rosak…tak blh nak pakai lagi dah..nak tak nak sampai kk jer aku buat baru…tu pun power dah naik..ahhh…3 hari aku tak pakai glasses kepala akupun pening..kesian lagi kat aku..aku berperap jer dlm bilik lau tak kuar g memana. Bukan aku tak nak dok kat ruang tamu Cuma aku tak biasa sangat dgn sepupu iera. Lagipun lelaki lebih ramai berbanding perempuan..lau nak join dorang aku kena tutup kepala lagi. Lagipun glasses aku tak da so aku nak tengok tv pun mata aku rasa sakit bila tengok silau..dgn handphone yg takda..aku Cuma mampu tito sepanjang masa lagipun perut aku sakit sebab tutttt...…hahhaaah…betul2 aku rasa hidup sebatang karaaaa…huhuhuhuhu..sungguh aku tak sangka….baru aku dpt rasa hidup tak ber handphone… nasib baek sebelah malam aku kuar makan jap ngan abang aku pas solat teraweh..aku solat terawehpun sesorang jerk kat bilik no one with me..tak per laaa…tu pun aku kena tocer oleh abang..sebab dia sesat nak carik rumah..hahhahaha…apa tak..aku Tanya kawan aku apa nama tempat ni, dia cakap block seraya G, tp aku type Serayaji….aku mana tau..dahtu abg ckp 5 minit lagi sampai n abg aku tu memang jenis yg sharp n on time…dr dulu2 memang dia macam tu tak blh lambat tp baik hati..akulah adik dia yg paling manja n dia slalu nak marah sebab nakal...tak blh nak lmbat 25 saat dia pasti marah punyer…tunggu punyer tunggu aku rasa lenmacam jer so aku tanyer lah block apa ni kat kawan aku…dia ckp block G..hah!! block G.so makna nya nama block ni seraya G..adoi…mampus aku..patutpun masa mula2 dia sebut seraya G aku tergamam macam tak pernah dgr, aku cakap serayaji ker serai wangai...hahahah...aku oh aku..pastu, last2 dpt mesej dr abg ckp dia tunggu kat luar jalan sebelah public phone..dah lah hujan…aku pun redah jer nasib bek kelibat hilux abang aku nampak dan tak jauh sgt abang park…masuk kereta aku kena marah :-(…..tp aku tetap nak pertahankan kenapa..dan dah tau org marah aku tanyer lagi "so abang marah lah tok???" Soalan bikin panasssss hahaahahah…jahat nyer aku…..isk perangai tak ubah dr dulu2 abg ckp..and aku tetap jawab dah berubah la..dah kurus dah skrg...abg tergelak...harharharhar..:p~~ tp marah2 abg kejap jer pun…pastu gelak balik…pastu nak carik tmpat makan pulak..aku nak tmpt yg sedap n happening sket..carik punyer carik aku jmpa satu tmpt tp taktau restoran tu halal ke tak.maklumlah rabun ayam mana aku nampak..so kiterog try n errow..aku soh abg g tengok2 dulu..alamak..ada Carlsberg, ada org main dart…comform2 ler tmpat tu happening…n tak halal..so patah balik..last2 makan jer restoran melayu. Memandangkan hujan aku nak makan sup…wow!! Sedap….nak dtg lagi lah sini…kalau abg blanja laa hhahahahah..thanks abg.. :-)

Dah tu arini kiteorg balik..tu pun kena speeding sebab takut tertinggal feri or speed boat. Alhamdulillah dlm jam 5ptg sampai jeti menumbok still ada boat laju…aku n eira naik boat laju la…memandangkan dah petang…lau naik fery alamatnya mlm baru smpi..smpai jerk labuan amie dah tunggu..benda pertama aku Tanya handphone aku…dua2 handphone habis betry..aku paksa on dpt gak…tupun aku charge kejap kat laptop....waa…ada bnyk mesej…abg aku call 11 kali..kakak aku call berkali2…adik aku mesej..kawan2…hubby pun ada wish merdeka..so sory…tak bls…then terus g UMS KAL, konon nak makan saner jer utk berbuka..tp kecewa restoran tutup pasal tengah renovate..hurrmmm..last2 balik rumah..terus azan…akupun join berbuka puasa ..

Then baru jap tadi Faizal lak called..hampa dan kecewa sebab aku tak wish bebday dia semalam..dia baru jer habis celebrate birthday dia..dia call2 aku tak dpt2..alaaa…sorry..handphone takde betry…aku citer pasal ni..punyerlah dia gelak…jahat awak ekk…babap kang baw taw!!!hahahaha..niway happy belated birthday fren..dyg pun sama..happy belated birthday..smoga pnjg umur kalian berdua…syg kalian my fren…:-)

Ok lah akupun dah penat…aku nak rehat….sorry lah utk kawan2 aku yg kat kk aku janji nak buka posa ngan korang tp aku tak dpt nak contact korang tak tau number…insyaAllah ada jodoh n rezki kita jumpa lagi…

Gamabr pun aku takde nak attached…so sad..orite aku nak tito..salam ramadhan salam pebuh ceria dr aku..

Jumpa d entry seteresnya ok… ROGER!