..... Love Is Beautiful....

Saturday, July 13, 2013

Inilah Dia

Assalamualaikum.  ; )

Hai korang...tengah menaip ni jam menunjukkan pukul 3:18 pg. What????? Yup...asal...salah ke hanni bgtau perkara yang betoi?? Hahahahhaaha.....mcm nak marah lak kan..wei betol lah wei..hanni terjaga la.
And went I saw my little princes besides me..just under my arm I was so happy.... teringat kenangan mengandungkan dier...haaaa..nilah nak citer sket utk sub-topik hanni yg seterusnya..kita langkau satu sub topik lah ekk...yg bgamaina nak memulakan makanan pertama bayi tu entry next ekk...now hanni bermood utk topik INILAH DIA.

Well....alhamdulilah syukur syukur syukur sgt kat ALLAH swt kerana memberi kurniaan yg sgt bernilai kpd hanni dan suami. Hanni percaya mana mana pasangan yg dah mendirikan rumah tangga pasti mendambakan
Kehadiran cahaya mata kan.. kpd anda yg telahpun bergelar seorang isteri tetapi blm dikurniakan lg cahaya mata harap harap u all blh bersabar ekk... yg penting jgn putus asa dan sentiasa berdoa mintak pd Dia. Yakin dan percaya semua tu tertulis dah cuma lambat atau cepat jerk.

Alrite...hanni nak bgtau lg siap siap..hani memang xdpt nak upload gmbr baby aleesya sini...moment indah tu sbb mash online pakai henfon. InshaAllah nti dh online guna laptop hanni edit ekk.

Ok nama puteri kesayangan hanni ni biasa biasa je. Iaitu Nur Aleesya Amani binti Mohd Efendi.  Maksud nama ni adalah 'cahaya, yang dilindungi, & cita cita. Actually yg kat blakang tu papa dia yg nak nama tu...sebelun kahwin lg dh ckp kalo ada bby gurl nak bubuh nama tu sbb masa kenal pn hanni pakai nama tu. Lagipun makna dia pun baik kan.

Masa melahirkan aleesya ni...suami baru je sampai dlm 1 hari setengah. Yer lah hubby kan pjj dgn hanni. Luckily hubby nak dgr ckp isteri dia ni kate kalo blh balik lah cepat sbb trasa dah nak dkt ni... padahal hanni awal 2 minggu. Due date patutnya 8 Jan 2013 tp aleesya nak gak keluar pd 27 Disember 2012. Dia nak jgk hari antara tarikh perkahwinan mama and papa dia dulu tanggal 25 & 31 disember tahun lepas....agaknya masa dia dlm perut ni kan dia dengar tau bile hanni kata aleesya jgn keluar dulu tau..tunggu papa sampai..mama nak papa ader masa melahirkan aleesya nanti....haaa bile papa dia sampai...malam nyer berlalu dan pagi sblm subuh ambek kau....aleesya dah cakar cakarkan ketuban sehingga lah pecah....kelakar masa tu whole family panic tp hanni slumber je sbb hanni langsung x sakit perut...kesian hubby..nasib lh semalam nyer sempat jgk hubby merasa bawak isteri dia check up....x penah tau sepanjang mengandung dia temankan sbb schedule x ngam. Tp syukur at the end tepat jam 9; 56pg...baby aleesya selamat menjengah dunia secara pembedahan di Miri City
Medical Centre. Impian memang nak sangat melahirkan secara normal tp apakan daya ketuban dah pecah awal tp bukaan blm ada at the end kena operate spy kedua dua nya selamat. Tq papa sbb menemani mama masa tuh...walaupn pd mulanya dan awal awal dh bgtau xmo sbb x brani tp akhirnya papa akur  jgk yer....you are my hero papa!!! Nah ambek kau menyaksikan adegan ngeri itu. Papa kate  x ubah mcm lembu yg diratah......

Ok hanni potong citer....now aleesya dh 6month plus :-) dah pandai gelak  dan kenal org..berat pn agak agak dah cecah 7 kilo. Dia lah teman hanni tidur setiap malam. Bile rindukan hubby pandang kat dier pasti terubat.....

Ok lh stakat ni dulu ekk..next entry citer lg...mata dah ngantok..yg lain dah mula bersahur..hanni Zzzzz k...... bye.....take care reader!