..... Love Is Beautiful....

Saturday, November 20, 2010

dier marah ker...?? alahai


20:36 ..
20 Nov 2010


Aku taktau nak buat aper..tengok TV1 pasti siaran langsung Sukan Asia...bile tengok sukan jer aku akan otomatikli akan teringat kat darling ku..tengok sukan ingat dier, tengok sukan ingat dier...tengok dier ehh silap .. ckp ngn dier thru phone jer ingat sukan...hehhehe..almaklumlah kaki dan tangan TV1.. eh silap..RTM .. hehehehe jgn marah ekk...

Tapi skang ni dier tengah marah kat aku kot..yer ar mogok kan...tp aku tak nak ar dia takder mood skang ni sebabnyer dier tengah driving balik kampung..oh no...wish him have a safely journey.. tetiba aku terasa rindu giler kat dier...hehhehe...tp dier rindu aku ker...i hope so..disebabkan aku rindu dier...aku nak show kat bawah tu..

Sebelum tu...aku nak letak pic dier yg aku dah edit dgn penuh bijak sane ni dulu...hahahaha:D



ni lah muko mamat yg suke nak buli aku..dia lah mat buli..dia jgk lah mat pujok....




Sebenar nye baru kejap tadi dier fon aku...tp agaknyer dia mrajok mogok kot kat aku..sebab nyer aku ni jual mahal..tak mau nak 3G ngan dier..alamak..ni yg buat aku sedei ni..aku tak reti nak 3G 3G ni...benda alah mcm ni aku tak pandai..walaupun ade kalanya aku ni kire canggih jgk tau berblogging, berfacebooking, bertagging2 and so on tp bab ber 3G ni aku lemah giler...honestly aku ckp aku takdek hp canggih manggeh mcm korang...jgn kan nak snap sane..snap sini..aku takde benda mcm tu...aku cuma ada hp yg blh guna utk sms & calling..blh tengok kalender and blh jd alarm kejutkan aku pagi..tu jer...nak ckp benda2 3G ni aku memang kebelakang sangat2..itu pasal darling aku sllu mrajuk kat aku...bile dier soh 3G aku suka mengelak..hahhaha...bukan mengelak..tp memang aku tak reti..aku tak pernah beli handphone yg bh 3G pun, cemana nak 3G 3G ni...hahhaha...kesian tengok aku...btw aku dah terfikir...esok lusa aku cuba cari kan hp yg leh 4G, 5G, 6G skali heheheh...klakar....!! aku nak soh korang lah carikan aku hp tu blh tak..hehheheehehe...


OK dah habis citer pasal hp, aku nak citer lak pasal aper lagi kejadian hari ni....ermmm...takde yg menarik atau ekstrim sangat...cuma td lepas maghrib kot..someone ada call aku...ex aku dulu...entah aper mimpi dier call aku..sj nak tanyer khabar...orite...taker aku borak jer lah tu pun kejap jer sj tanyer khabar..dia ckp dia sakit gigi...hahahaahaahha...sakit gigi dier tak habis2 laa...cian dier..

Masa dia call, darling akupun call...so aku ckp kat dier aku ada panggilan masuk..kang kalu aku tak jawab phone, darling aku mrajuk lak..agaknyer laa...tp aku tak smpt nak jawb pun..at last aku yg call him back..hhehehehe..dier tengah on the way balik kampung...dgn matenye yg tak cukup tido pasal semalam pegi mancing...tak tido sampai pagi..so kena temankan dier...tp nyer dia mogok bile aku tak dpt 3G dengan dier...alahai..mogok lagi.....lagi and lagi....




alahai..sory lah papa...mama tak nak papa sedei2 tau...tp takper...jap lagi elok lah tu...




huh!!!!aku nak citer sikit pasal dier..dier Mohd Efendi Bin Alias..kiteorg kenal dlm satu laman web sosial..rasanya dah masuk 2 thn n lebih sikit dah kiteorg kenal..mule aku kureng nak layan sangat...yer lah masa tu aku dah ada sumone...takkan aku nak bg muke sangat kot..but then..bulan berganti bulan...tahun berganti tahun..akhirnya sampai ke hari ni...aku dan dier akan disatukan..insyaAllah amin...tinggal 10 hari jer lagi keluarga dier datang dr tanah semenanjung untuk merisik aku..Alhamdulillah, aku rasa inilah kurniaan yg paling besar dalam hidup aku..terima kasih Allah atas pemberianMu..



Aku sedar selama ni aku kurang menghargainya, aku kurang memberi perhatian padanya, aku kurang mengenalinya dan aku kurang menyayangi nya tapi kini, dia lah segalanya untuk ku.. tanpanya hari2ku hambar dan hilanglah senyuman....dia cukup memahamiku, dia cukup membuat ku menitis air mata '-( , dia cukup membuat ku ketawa, dia cukup membuat ku marah dan menjerit di depan nya "KELUAR LAH!!!sy cakap keluar!keluarlah!!!!, dia lah yg banyak menegurku dalam segalanya hal tanpa memperdulikan hati ku dek kerana jujur dan ikhlas dgn teguran!!! aku cukup puas menangis dan cukup puas ketawa bersamanya walaupun jarak memisah kan aku dan dier..tiap malam tak lekang dari dodoian darinya...dier yg sanggup menunggu aku...biar aku penuh dengan kerenah kebudak2kan, kerenah sambil lewa, kerenah lambat pick-up, kerenah diam seribu bahasa, kerenah entah apa2 tp dier tetap sentiasa ada dengan ku...



July 2011..kenangan manis bersamanya...bersama keluarga angkatku d jempol negeri sembilan...Al-fatihah untuk arwah ayah aris yg telah kembali kerahmatullah pada 8 nov. 2010... kehilangan yang teramat besar bagi aku..rupanya pertemuan July 201o adalah kali terakhir aku bersama ayah..aku ingat lagi ayah belikan aku sepasang baju kurung berwarna biru..kali terakhir aku membonceng motosikal milik ayah ke kedai india..membelek ikan, masak sambal petai, gulai petai dan mcm2 lagi..dan dier pulak sibuk mengurut kaki mak dan ayah...detik itu sangat indah..ayah letakkan bermacam2 makanan dalam kotak untuk aku bawa balik ke sarawak sehingga overweight...nasib bek masa tu duit cukup nak byr hahhaahahah :D




Tp itulah kenangan terindah bersama arwah ayah...aku menangis menitis kan air mata kali terakhir peluk ayah..mak...kak long dan adik2...entah bile hati ini akan bersedia untuk menemui keluarga di sana lagi kerna hati ini terlalu sayu, rindu kan arwah ayah....



Kenangan terakhir bersama ayah angkat tersayang, Arwah ayah Aris
Jue sayang sangat kat ayah, semoga Allah cucuri dan rahmati ayah. Al-Fatihah



Ni tengah buat persiapan nak masak gulai petai...sedap sangat kak long masak..terima kasih kak long, ayah and semua yg bersusah payah utk jue :(


Apapun aku tahu dan aku sedar hidup mesti diteruskan...aku tahu bahawa Allah lagi menyayangi ayah ku...dan mulai saat itu...aku tiada ayah...tinggal lah wanita yang bergelar yg aku panggil MAK.

Coretan pilu amany : 20 Nov 2010 21:30