..... Love Is Beautiful....

Monday, August 11, 2014

Raya Kami 2014

Assalammu'alaikum wth

Tahun ni raya simple jer..sesimple simply siti hihihi...takdelah ala kadar jer...lagipun tahun ni Malaysia berduka setelah peristiwa MH370 dan MH17. tak dapat bayangkan ahli keluarga yang terlibat dgn nahas ni. sehingg tarikh blog aku ditaip ni...blm selesai lagi utk penghantaran jenazah mangsa pesawat MH17. Ya Allah semoga Engkau permudahkan segala urusan ahli syurgaMu ini ya Allah. sama jugak dengan Bumi Gaza yang sedang bergolak. kadang kite gembira menyambut kemenangan lebaran tapi kadang kite lupa jugak bahawa mereka sedang berduka. bagi aku cukuplah raya kalini utk anak aku. plus suami aku pun tak cuti raya tahun ni. akupun tak balik beraya di pihak suami. ya Allah semoga Engkau panjangkan umur kami untuk bertemu lagi dengan Ramadhan dan Lebaran tahun berikutnya. Ameen..

tengah aku tulis ni hujan tengah lebat tau.Allahumma Sayyiban Nafian. Ya Allah Engkau turunkanlah hujan yang bermanfaat. moga-moga bekat hujan rahmat ni berkuranglah jerebu dan bahang kepanasan bumi. pandang kat anak aku #Nur Aleesya..heheh....awalnyer dia tido malam ni. seawal jam 5 lebih petang. lepas mandi dan susukan dia, dia terus lena...selamat malam sayang..

●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●

Cerita Raya...
Alrite...raya tahun ni kami cuma raikan mcm biasa jer. tapi tahun ni dan tahun lepas aku masih tak berkesempatan nak solat sunat hari raya. sbb uruskan aleesya. sedih jugak lah sebab biasa aku pergi dengan mak. siyes takde pulak airmata aku mengalir saat suami takde beraya bersama. mungkin aku malas nak fefeeling sangat kot...inilah kali pertama aku dan aleesya beraya tanpa papa... hopefully tahun depan kita dapat raya sama ekkk papa.. Inn Sha Allah...

aku takmo citer panjang...aku letak gambar je lah ekk..nanti kalo rajin sikit aku edit lah story nyer kih kih ki

 ..rumah sepupu....saje jer bawak aleesya..
 Lepas jer solat sunat..jam 11 kami ada majlis merisik utk adik aku Rafiq dgn pilihannya Anie...alhamdulillah..

 Awap pagi.... baju beli dekat manjakuhappy :)

 Family belah en, suami...kiriman melalui group whats app...encik suami pun xde dalam tuh...tahun depan lah ekkk....best nyer kan meriah jer...

 Ni raya ke-dua kami pergu rumah sedara belah bapa!! kami blue team yeahhh

 Ajim and dedek & Wa Im

 Nampak tak tangan aleesya tu hehehehe... :)

 Tiramisu Cheese..hantaran belah perempuan utk lelaki...untungkan lelaki dpt makanan..dap nyer... :) terima kasih ehehehe

 Tangan sapa tu?? aleesya ler.....tart by my kazen sedap oooo!


 Rumah Angah

 Rumah Kak Marria & Cikgu Alhadi

Dengan adik aku atau Yak aleesya panggil




                                       FM xosmetics (fm) perfume tu ..original tau...










...... tha tha...... utk next entry! Reunion raya ;)

Promo Set Bersalin Nawal Herbal Beauty

Assalammuaikum wth

PrOmOsi......
Bermula August 2014 - hingga diberitahu






Orite readers semua, aku nak habaq sini.skrg ni produk yg aku tengah jual ni ada promosi utk setengah harga PENGEPOSAN DAN FREE POS UTK SEMENANJUNG. eh ehh kenapa semenanjung free? best gilerr....tak aci la gini...well...HQ nya di KL so free la kat sane...utk sabah sarawak dpt half je yer..itu jer arahan aku terima so aku habaq.

ok utk tungku tu harga seketoi RM40 dan utk sarung herba RM48...tp sekarang promo jd lah RM78 utk cod (sabah dan sarawak) iaitu LESS RM9.00. kalo pos biasa RM27 akan jd RM13.50 (half)


So..jimatkan. utk semenanjung FREE  ya...jom dpt kan satu set!


apa bagusnya bertungku ni????? haaaaaa tu la mak marah kite tak pantang betul2 ye tak

bertungku ni penting tau utk lancarkan darah nifas lepas melahirkan. nanti darah beku pun keluar xdelah nak memerap dlm kilang kan. bahaya kalo x jaga pantang ni. kadang efek bkn skrg tapi kemudian dah berumur kang. bg yg uzur/menses/period tu pun elok yg ada senggugut tu cuba bertungku utk melegakan perut.dan kpd yg rahim lemah anda juga blh bertangas. kite cuma iktiarkan utk rawatan selebihnya kita tawakal pd Dia.

ok malas nak citer panjang, apa-apa rujuk www.nawalherbalbeautysarawak utk details. whats app →→→→→→014-685 684 9 ya ;-)


Weekend ku

Assalam

harini aku spent utk...teng teneng...! ○.○
Mengecat...ya mengecat bilik mandi kami...aku tengok masih ada balance cat so aku ni bkn blh duduk diam..lagi lagi bilik air aku memang sangatlah cerewet. bg aku tak cantik tak ape tp jgn tak bersih...aku memang akan hilang mood kalo bilik mandi aku kotor, bau, berlendir, hitam dan sebagainya. sama dgn toilet bowl aku memang particular. tp bilik mandi rumah aku biasa je xde bath tub pun...paip air hujan pun dah rosak nak baiki semula la agaknya.so arini aku amik cat...aku panjat..aku kan suka manjat...yehooo puas hati aku dpt bersihkan bilik air arini. tp x smpt nak deco...konon lah nak deco hihi




hihihi..... x cantik pun....ni x habis lg tau..warna pink sbb cat balance


sebelah malam pulak lepas penat satu hari akupun bawak Aleesya, mak and kakak aku pergi dinner dekat marry brown. pastu terjebak pulak dgn cadar. ni yang aku malas ni.....aku pantang jumpa cadar dgn bantal.... ;*( tapi takpelah sebagai tanda menghargai diri yg penat huhuhuhu..cover line ler tew ........hihihi :-D




sebenarnya aku x sempat nak belek sbb masa tu mak n kakak aku dah que bayar. aku berkenan yg satu tu tp risau duit x ckp so jalan selamat aku amik ni.... yeahhhh... suka Akemi ;) rewards to myself and yg tumpang tido pon dapat sekaki wakakakkaka :D