..... Love Is Beautiful....

Sunday, February 13, 2011

14 feb 2011

salam
dah lame rasanyer aku dah tak update blog..malas arr..bukan malas nak memblog tp bile dah penat balik kerja nak memblog pun aku rasa malas...kalau aku online pun sekadar nak bukak facebook or online sikit2 jer...since last 2 weeks..bnyk benda yg berlaku di luar jangkaan...pertama skali al-fatihah utk arwah Pakcik Seruji bin Ahmad yg telah kembali kerahmatullah 28 march 2011.. perginya secara tiba2 selepas serangan Strok pd mlm hari dan keesokan harinya dia pergi menyambut seruan ilahi utk selama2nya...
masih terngiang wajahnya dan kenangan terakhir bersama nya ketika rombongan merisik keluarga fendi on 1 dec 2010.. skrg ni anak arwah pakcik, Aziah dan Azah dudok dengan kiteorg, kecil tapak tangan nyiru kami tadah kan...bnyk kan bersabar yer dik...kite tetap bersaudara..
Gambar ni taken on 13 Feb 2011, petang..ni time gotong royong nak bersihkan rumah arwah pakcik..barang2 ni nak dikemaskan dan dibersihkan memandangka takde sapa nak tinggal sini lagi...ni rumah kedai tu pasal mcm 2 ade....anak2 buah akupun turun padang skali hehheheh :)

ni pulak time raya cina 2011, 4 hari cuti membuatkan aku takde kerja nak buat...aku spent time buat kek...tp ni ada kecacatan sikit bile cream dia tak cukup...malas nak top up..ni lah hasilnya kurang menjadi..and agak manis sikit sbb aku lupa yg aky dah letak fondant aku letak lagi cream..alamak....apa nak buat dah terlanjur laa..hihihih :D!



Yang ni pulak pun sama time aku buat ni..tetibe sarung cup cakes aku hilang...alahai tak cantik jgk hasilnya kurang umppp...sabo jer laaa

Dan yg ni aku buat arini....yeyeyeye..agak ok sikit laa and yg tak best nyer tak cukup...anak2 buah2 aku tak puas nak makan..tak per laa....nanti ibu' buat kan lagi k...

ade banyk bende lagi aku buat dalam 2 mggu ni tapi takde idea lak nak mengarang..sibuk nak cari material, bahan2 rujukan utk persiapan perkahwinan..opppsss malu laa...hihihiih....blm lagi laa...insyaAllah...tiba masa pasti akan aku share kat sini walaupun takde sape yg sudi nak baca blog ni hihihihi... ok laa..aku dah nak stop..time to rest lagi..jumpa lagi k...

oppps hampir terlupe...kat barat esok valentine's day kan..aku langsung tak amik kisah...tak perlu nak diraikan pun...takde maknenyer...itu hanya mitos...and menjatuhkan maruah islam.

ingat....Jangan Lupa Solat 5 waktu sehari semalam.....

Assalamualaikum wth...syg korangggg!!!!