..... Love Is Beautiful....

Monday, November 22, 2010

kereta break-down. kunci tertinggal...what a spoiled day!!

Alangkah Bahagianya Andai Aku Insan yg Mencintai MU Melebihi seganya

uwaa...!!!!arini aku rasa spoiled giler....ape tak nyer...pagi2 dgn konfiden dan langkah yg penuh elegant dengan berbaju kurung maroon...ape tak nyer aku lah manusia yg jarang nak pakai baju kurung bile nak p kerje...suddently arini aku teringin nak pakai....tiba time nak on kete...setttttttt....setttttt...setttt....ehh asal ni keta tak nak start..nak ckp takdek minyak, minyak masih 2 bar..nak ckp aku letak kat gear selain gear P, aku letak gear P....ape ke hei nyer yo!!! alahai adik aku ckp betry weak..alamak..cemana ni..jam dah 730...aku dah lah isnin ader meeting kol 8...ade benda lak nak kena highlight ni menjelang hujung2 bulan...asal lak blh meragam tetibe...adik aku aper lagi dgn lagak teror cuba menjadi superman dan mc graver..ambik betri kereta abang aku n try charge tp tak leh gak...abg nong aku per lagi mrh giler...kete tak sampai setahun takkan ada problem kot.supposed to be ok laaa..maner lah aku nak tau...alahai tunggu punyer tunggu sampai jiran aku asyik pandang jer sebab alarm asyik2 bunyi...sabar laaa..bukan aku nak pun jadi glamor..huh...kalau ada ada camera or vid cam time ni memang aku dah rakam dah gelagat aku n kawan2 hahahhah...nak tak nak at last hampir nak pukol 9 pagi aku terpaksa merempit dgn adik aku deng vroom vroom..oh lamernyer dah tak merempit and kereta aku terpaksa lah naik kete toeng...sampai saat ini aku masih menunggu keputusan ape sakit dier...Hh...

then masa sampai ofis jer kawan aku Mas tnyr petty cash maner....alamak dalam laci. parah nyer bile kunci aku lak takder...alahai maner entah aku letak..takkan nak balik umah lagi kott...nak tak nak aku isikan borang exit pass tp before nak gerak aku try bukak pakai ubat stapler....ek eleh mcm magic lah pulak aku dapat bukak..nasib bek..alhamdulillah aku takyah nak balik umah lagi...then tengharinyer...lepas lunch aku n mas pergi check stock kat dalam stock.suasah semenjak dah takde matco (material coordinator) ni...kena kerja lebih sikit tp takper ar dah tanggungjwb. nak tak nak aku mtk tlg bantuan mas tolong aku...tp yg buat banyak mas sebab nyer masa tu abg aji berniat ikhlas nak rawat aku..so amik sedikit masa iktiar rawat kan aku..alhamdulillah sesuatu yg aku cuba utk elakkan telah berakhir..mudah2an aper jua perkara yg tak elok akan berakhir dgn elok... and now....aku takdek nak buat ape...selain panjatkan kesyukuran pada Mu ya Allah atas apa jua petunjuk, pemberian, anugerah kesabaran dan ujian mu...aku pun tak dpt nak type panjang sangat sebab mate aku rabun, cermin mate lak aku tanggal..aku tak nampak sangat nak menaip so...i stop here!!! heheeeheh...to be continue lah k :)

Saturday, November 20, 2010

dier marah ker...?? alahai


20:36 ..
20 Nov 2010


Aku taktau nak buat aper..tengok TV1 pasti siaran langsung Sukan Asia...bile tengok sukan jer aku akan otomatikli akan teringat kat darling ku..tengok sukan ingat dier, tengok sukan ingat dier...tengok dier ehh silap .. ckp ngn dier thru phone jer ingat sukan...hehhehe..almaklumlah kaki dan tangan TV1.. eh silap..RTM .. hehehehe jgn marah ekk...

Tapi skang ni dier tengah marah kat aku kot..yer ar mogok kan...tp aku tak nak ar dia takder mood skang ni sebabnyer dier tengah driving balik kampung..oh no...wish him have a safely journey.. tetiba aku terasa rindu giler kat dier...hehhehe...tp dier rindu aku ker...i hope so..disebabkan aku rindu dier...aku nak show kat bawah tu..

Sebelum tu...aku nak letak pic dier yg aku dah edit dgn penuh bijak sane ni dulu...hahahaha:D



ni lah muko mamat yg suke nak buli aku..dia lah mat buli..dia jgk lah mat pujok....




Sebenar nye baru kejap tadi dier fon aku...tp agaknyer dia mrajok mogok kot kat aku..sebab nyer aku ni jual mahal..tak mau nak 3G ngan dier..alamak..ni yg buat aku sedei ni..aku tak reti nak 3G 3G ni...benda alah mcm ni aku tak pandai..walaupun ade kalanya aku ni kire canggih jgk tau berblogging, berfacebooking, bertagging2 and so on tp bab ber 3G ni aku lemah giler...honestly aku ckp aku takdek hp canggih manggeh mcm korang...jgn kan nak snap sane..snap sini..aku takde benda mcm tu...aku cuma ada hp yg blh guna utk sms & calling..blh tengok kalender and blh jd alarm kejutkan aku pagi..tu jer...nak ckp benda2 3G ni aku memang kebelakang sangat2..itu pasal darling aku sllu mrajuk kat aku...bile dier soh 3G aku suka mengelak..hahhaha...bukan mengelak..tp memang aku tak reti..aku tak pernah beli handphone yg bh 3G pun, cemana nak 3G 3G ni...hahhaha...kesian tengok aku...btw aku dah terfikir...esok lusa aku cuba cari kan hp yg leh 4G, 5G, 6G skali heheheh...klakar....!! aku nak soh korang lah carikan aku hp tu blh tak..hehheheehehe...


OK dah habis citer pasal hp, aku nak citer lak pasal aper lagi kejadian hari ni....ermmm...takde yg menarik atau ekstrim sangat...cuma td lepas maghrib kot..someone ada call aku...ex aku dulu...entah aper mimpi dier call aku..sj nak tanyer khabar...orite...taker aku borak jer lah tu pun kejap jer sj tanyer khabar..dia ckp dia sakit gigi...hahahaahaahha...sakit gigi dier tak habis2 laa...cian dier..

Masa dia call, darling akupun call...so aku ckp kat dier aku ada panggilan masuk..kang kalu aku tak jawab phone, darling aku mrajuk lak..agaknyer laa...tp aku tak smpt nak jawb pun..at last aku yg call him back..hhehehehe..dier tengah on the way balik kampung...dgn matenye yg tak cukup tido pasal semalam pegi mancing...tak tido sampai pagi..so kena temankan dier...tp nyer dia mogok bile aku tak dpt 3G dengan dier...alahai..mogok lagi.....lagi and lagi....




alahai..sory lah papa...mama tak nak papa sedei2 tau...tp takper...jap lagi elok lah tu...




huh!!!!aku nak citer sikit pasal dier..dier Mohd Efendi Bin Alias..kiteorg kenal dlm satu laman web sosial..rasanya dah masuk 2 thn n lebih sikit dah kiteorg kenal..mule aku kureng nak layan sangat...yer lah masa tu aku dah ada sumone...takkan aku nak bg muke sangat kot..but then..bulan berganti bulan...tahun berganti tahun..akhirnya sampai ke hari ni...aku dan dier akan disatukan..insyaAllah amin...tinggal 10 hari jer lagi keluarga dier datang dr tanah semenanjung untuk merisik aku..Alhamdulillah, aku rasa inilah kurniaan yg paling besar dalam hidup aku..terima kasih Allah atas pemberianMu..



Aku sedar selama ni aku kurang menghargainya, aku kurang memberi perhatian padanya, aku kurang mengenalinya dan aku kurang menyayangi nya tapi kini, dia lah segalanya untuk ku.. tanpanya hari2ku hambar dan hilanglah senyuman....dia cukup memahamiku, dia cukup membuat ku menitis air mata '-( , dia cukup membuat ku ketawa, dia cukup membuat ku marah dan menjerit di depan nya "KELUAR LAH!!!sy cakap keluar!keluarlah!!!!, dia lah yg banyak menegurku dalam segalanya hal tanpa memperdulikan hati ku dek kerana jujur dan ikhlas dgn teguran!!! aku cukup puas menangis dan cukup puas ketawa bersamanya walaupun jarak memisah kan aku dan dier..tiap malam tak lekang dari dodoian darinya...dier yg sanggup menunggu aku...biar aku penuh dengan kerenah kebudak2kan, kerenah sambil lewa, kerenah lambat pick-up, kerenah diam seribu bahasa, kerenah entah apa2 tp dier tetap sentiasa ada dengan ku...



July 2011..kenangan manis bersamanya...bersama keluarga angkatku d jempol negeri sembilan...Al-fatihah untuk arwah ayah aris yg telah kembali kerahmatullah pada 8 nov. 2010... kehilangan yang teramat besar bagi aku..rupanya pertemuan July 201o adalah kali terakhir aku bersama ayah..aku ingat lagi ayah belikan aku sepasang baju kurung berwarna biru..kali terakhir aku membonceng motosikal milik ayah ke kedai india..membelek ikan, masak sambal petai, gulai petai dan mcm2 lagi..dan dier pulak sibuk mengurut kaki mak dan ayah...detik itu sangat indah..ayah letakkan bermacam2 makanan dalam kotak untuk aku bawa balik ke sarawak sehingga overweight...nasib bek masa tu duit cukup nak byr hahhaahahah :D




Tp itulah kenangan terindah bersama arwah ayah...aku menangis menitis kan air mata kali terakhir peluk ayah..mak...kak long dan adik2...entah bile hati ini akan bersedia untuk menemui keluarga di sana lagi kerna hati ini terlalu sayu, rindu kan arwah ayah....



Kenangan terakhir bersama ayah angkat tersayang, Arwah ayah Aris
Jue sayang sangat kat ayah, semoga Allah cucuri dan rahmati ayah. Al-Fatihah



Ni tengah buat persiapan nak masak gulai petai...sedap sangat kak long masak..terima kasih kak long, ayah and semua yg bersusah payah utk jue :(


Apapun aku tahu dan aku sedar hidup mesti diteruskan...aku tahu bahawa Allah lagi menyayangi ayah ku...dan mulai saat itu...aku tiada ayah...tinggal lah wanita yang bergelar yg aku panggil MAK.

Coretan pilu amany : 20 Nov 2010 21:30















Friday, November 19, 2010

mukadimah hari ini

salam

arini ni aku baru nak mule bukak balik aku punya blog..rasa rindu mula berkumandang bile aku tengok blog aku tak terusik pun..bukan aku tak nak mengupdate blog aku ni cuma kekangan masa dan internet problem tu yg buat aku jadi liat sikit nak bukak blog aku..tp takper, lepas ni aku akan mula mengup-datekan lagi sekali blog tersayang aku..

ape yg menarik utk aku share ekk kat sini...
oh yer arini aku bukak newspaper cine...aku bukan pandai ckp or menulis dalam bahasa cine pun..tp dulu masa zaman universiti aku penah amik mandarine class tp tak habis. haahah...penat siut tak larat nak blaja sampai habis..newspaper tu pun abang aku beli sebab nak tengok muka depan akhbar tu berkaitan dengan kemalangan ngeri yg berlaku semalam 19/11/2010 kat bintulu sarawak..innalillahi wainnailahirojiun..jiran aku punya adik beradik tiri yang terlibat.aku terkedu bila dengar berita tu...3 branak meninggal serentak d tempat kejadian..terbayang di mata ku wjah arwah abg long & anak buah aku yg aku panggil abang man pada 2002..masa aku d tingkatan 6 lagi..

malam tadi, aku dgn kakak mas aku sempat pergi ke tapak perkuburan song lekang yg tak jauh dari rumah ku. niat ku untuk menghadiri majlis pengebumian. entah aku suka untuk hadir apa2 majis pengebumian islam..di situlah aku akan merasa keinsafan. di situ jgk aku akan merasai betapa hidup ini cuma pinjaman semata2 dan akhirnya akan kembali kpd ya HAQ. tp setakat lebih kurang 30 minit aku dan kak mas menunggu, sebab masa tu pun dah 1130pm dan jenazah baru nak bertolak dari bintulu yg memankan masa 3 jam lebih..aku cuma mampu melihat adik ku mong dan yg lain2 menggali kubur..Al-fatihah...

akhirnya aku balik dan melepaskan penat lelah arini...padahal bukan nya penat sangatpun cuma aku masih kurang sihat...aku tak nak makan ubat pun tetapi bf aku asyik pujok aku makan, akhirnya aku tewas..apapun aku nak ucapkan terima kasih kat bf aku yg sllu marah kat aku bab bab makan ubat...heehehehehhee..thanks papa.. :)

so arini...aku nak buat sedikit persiapan utk menjelang hari bahagia aku yg dicadangkan akan diadakan tahun depan..wlupun skrg ni aku dan dia takde buat apa2 persiapan lagi tp aku kena fikir bnyk benda...hohoohohoho...tak tau nak mula dari mana...yg penting kena buat persiapan wang ringgit....baru semua blh berjalan dengan lancar..so how nak dapatkan $$$$$ ??? Ker ada sesapa nak kasi aku $$$ tak heheheeh :D

orite orite...skarang aku takder idea sangat nanti bile idea aku melonjak2 aku pasti post kan kat sini lagi..lagipun aku dah janji dgn mak bawak mak aku jalan2 arini..ohohoho...penat arr..jalan lagi..tp demi mu MAK TERCINTA...aku rela...sayang mak muah muah muah!!!