..... Love Is Beautiful....

Tuesday, January 18, 2011

Alhamdulillah...
terlalu besar hikmah Mu ya Allah
terlalu agung pemberianMu
tidak dpt aku gambarkan rasa kesyukuran ku pada-Mu
terima kasih ya Allah
atas segala limpah kurnia
dan rahmat dari-Mu
moga hamba sentiasa di dalam lindungan Mu
amin ya rabbal alamin
Kebelakangan ini, terlalu banyak benda yg unexpected thing berlaku. Yg pasti apa jua yg aku hadapi saat dan ketika ini adalah satu ujian dan petunjuk yg Allah berikan kepadaku. Syukur alhamdulillah. Walaupun ada sedikit rasa terkilan dek kerana ditipu dan dipermainkan oleh seseorg insan namun aku tau Dia sentiasa ada bersama hambaNya yg teraniaya.
Terkadang sukar utk aku mempercayainya namun itulah hakikat yg aku harus terima. aku tidak meminta utk dibls atas apa jua perbuatan nya. cukuplah sekadar doa ku moga2 dia dan keluarganya berbahagia hingga akhir hayat. Pertemuan setelah hampir 1 dekad dengan nya sesuatu yg indah utk aku kenangi sbg seorg sahabat yg aku hormati seterusnya pernah singgah bertakhta di hati ini. Namun, saat itu jua ujian demi ujian datang menjengah..kemana harus ku tuju, kemana tempat utk ku mengadu dan mencari jalan..aku ingat lagi ramadhan 2010 saksi segalanya dan aku memohon padaNya agar hati yg serapuh kaca ini bisa dilindungi dan mendapat petunjuk dari-Nya...dan kini, setelah aku lalui liku2 hidup, aku telah menjumpai jawapannya atas apa jua keputusan yg dia telah tentuka utk aku sbg hambaNya..
Terima kasih pada Mu Ya Allah atas apa jua pemberian Mu yg tidak ternilai. Semoga ikatan perkahwinan yg bakal terbina kelak akan terus berkekalan hingga ke akhir hayat. Amin
Dan kepada insan yg aku sayangi, Mohd Efendi Bin Alias, sesungguhnya sy tidak menyangka pertemuan kita, apatah lagi bermimpi utk memiliki lelaki sepertimu, namun dr segenap hati ini ingin ku katakan bahawa Allah telah menemukan kita dan semoga ikatan ini berkekalan hingga akhir hayat. Amin. sesunggahnya saya cintakan awak :)