..... Love Is Beautiful....

Monday, February 17, 2014

ALEESYA SETAHUN SEBULAN 20 HARI

Assalamualaikum wth

Hehehehe..aku xde post ape ape arini...nak update masakan ade.... ehh bukan masakan berat yg biasa biase je tp fotonya lupe pulak nak save.. msh dlm external hardisk.. inn shaa Allah upate esok ekk. Malam ni nak update perkembangan aleesya lah...

Alhamdulillah anak mama ni dah semakin membesar dah..bru semalam rasa dia masih baby..sekarang dah makin banyak celotehnya walaupun masih tak pandai ckp tp di boleh faham...

Lg 10 hari Aleesya turn to 1 tahun 2 bulan. Setakat hari ni dia dh pandai merangkak dan tersangatlah aktif memanjat sana sini..habis semua dia nak panjat..mcm monyet kate mak aku...yelah dah dia suke makan pisang hahahaha...yeke ada kaitan??? Mcm sukahati aku je nak buat hubungkait....hihihi

Biasa kalo dh usia ni ade baby dah pandai jalan kan.. mcm sepupu aku punya anak usia 9bln dh pandai...Aleesya adelah sekali dia buat aksi langkah 1...2.....itu je....hahaha

Aku tak kisahpun sebab perkembangan baby ni lain lain kan..bg aku dia sihat ceria dan membesar dgn baik dah cukup bersyukur. Mungkin sikit waktu lg pandai la tu...jgn aku penat sudahhh...nak kejar dia sekarang pon aku dah semput.....




 tengok...... berdiri mcm dah pro....



 17.02.2014 main sambil baca flash card  dengan abang and kakak ;)


Yg pasti umur dia sekarang aku dah ajar dia perbuatan seperti bersalaman sebelum masuk tidur atau sblm nak jalan jalan... so dia kalo aku kate 'salam' automatik dia hulur tangan...kalo  nak masuk tandas atau makan dan keluar tandas atau masuk kerete aku baca kan doa...nanti di tadahlah tangan dan 'ameen' kan.....seronok tau bila anak kite boleh buat mcm tu....hehehe


 ni baby adam. Masa jumpa ni dia baru setahun sehari...tp tengok body dier.... boleh tahan tough ni... hahahahhaha



 Tengok mula mula dia main kat kepala..pastu dikuda nya kite.... okkay.....


 Masa ni pulak hari jumaat lepas....bawak g klinik sebab batuk and selesema..sebenarnya masih lg...harap harap Aleesya cepat baik batuk dier...ameen.


 Ni pulak masa aku dok tengah tutup tingkap..dia rupanya main songkok abang azeem...alahai...boolat nye pipi....hehehehehehe


Ni sebelum nak melawat baby nur aina. Dia yak yak sebelum gerak......

Bijak!


Eh ehhhh korang ade tips tak mcmmana nak pujuk anak makan ubat...Aleesya sangat tak suka ubat lah....susah nya kalo die demam kene bukak kekuda siap siap......hehehehehe

Ok lah nanite......jumpe lg ;)


Assalamualaikum wth
...