..... Love Is Beautiful....

Monday, July 27, 2015

Balik Raya yeahhhhh !!!

Assalammu'alaikum.. (",)


hmmmm....dah lame taak jengok blog aku ni..al maklumlah semua org sibuk nak beraya kan..sampai takde masa nak bukak blog...g melawat blog kawan2 pon tak menyempat....

raya tahun ni, aku balik kampung suami kat Kuala Pilah Negeri Sembilan. raya tahun ni jugak family belah aku kurang buat sambutan sebab Maksu aku, Puan Aminah bt. Jais terlantar masuk hospital 4 hari sebelum menjelang raya sehinggalah ke hari ini 28 Julai 2015.

So aku balik kampung 13 July Isnin mlm...balik berdua aje dgn Aleesya. punya lah 1 minggu aku ckp kat aleesya nanti masa kat airport kakak jalan sendiri tau. mama x dpt nak dukung. mcm mcm cerita dongeng aku create sbb nak bg mind set dia OK mama..kakak jalan sendiwi k... dahlah first time aku guna KLIA 2 ni... biasa LCCT atau KLIA je kan.. alhamdulillah sepanjang dlm perjalanan dari jam 9:00 mlm sampai kul 12 a.m kat KLIA 2 Aleesya takde lah menimbulkan masalah. cuma masa nak jalan keluar dari perut kapal terbang nak ke luggage collection tu dia memang nak dukung sbb dia tidur..akupun dah agak dah...jam 12 kot.....memang lah dia tidur. pujuk mcm mana pon dia memang tak nak punye kecuali suruh berdiri sekejap masa nak pick up luggage..sabor ajer lah den..pastu kena sorong plak troli yg kena tekan tu....sambil pikul aleesya..memang mlm tu aku jd Miss Badang la..perjalanan pulak dalam 15 minit kot...memang wow!!!! laaaa.....

so sampai depan pintu rumah putrjaya, kakak ckp "mama, jom lah kita balik rumah mak"

aiyoooo...cemana nak balik ni kakak..kite baru je sampai..memula senyap je dia..pas papa dier keluarkan semua maninan dia yg dah lama x diusik..apa lagi...ngantok dia pon hilang..haaaa ambek kau mister papa.....jam 2 kot dua beranak ni tidur...aku dah belayar dah awal sbb nak bangun sahur lagi kan...tu pun sahur single mingle jer sbb si suami dah makan sblm tidur tu...terasa sepi nya hidup masa nak sahur tp bnyk jugak nasik pattaya dan daging masak merah tu aku makan hahahahahhaah :D


 KAMI INGIN MENGUCAPKAN "SELAAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR & BATIN"

 nak jugak dia possing dlm flight... hihihi



 terpaksa bekal gula gula mentos....sbb in case dia xde mood... habis satu batang mentos....

 susu langung tak usik...susu aku jugak dia nak....

yeahhh....jumpa papa!!